Vtedy v raji


Josef Urban

Príbeh o kamarátstve na lane, pre ktoré malo zmysel žiť a zomrieť... Román o osudoch legendárneho horolezca Josku Smítka nás zavedie do divokých skál Českého raja v období tridsiatych rokov a okupácie.

Príbeh o slobode v zlých časoch...

Román o osudoch legendárneho horolezca Josku Smítka nás zavedie do divokých skál Českého raja v období tridsiatych rokov a okupácie. Príbeh rozpráva nielen o strmých cestách v pieskovcových stenách, ale predovšetkým o krivolakej ceste k slobode. Za neobvyklé pohľady na svet a prežívanie harmónie sa platí cena prevysoká. Aj za osudovú lásku, ktorá hlavného hrdinu doženie k extrémnemu rozhodnutiu. Zrážka s okupačnou mocou dodáva príbehu fatálny charakter. V zápase o slobodu a o vysnívanú ženu je hranica medzi priateľstvom a nenávisťou niekedy tenšia ako list nepopísaného papiera.

Príbeh o kamarátstve na lane, pre ktoré malo zmysel žiť a zomrieť...

Príbeh, v ktorom muži plačú a ženy ostávajú hrdé...

Josef Urban je autorom bestsellerov Habermannův mlýn a 7 dní hříchů. Obe knihy sa stali predlohami rovnomenných filmových spracovaní.

Viac
11,49 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 304
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 22.6.2015
Formát 145x205 mm
Hmotnosť 0,54 kg
Jazyk slovenčina
EAN 9788056400869
Vek od 18
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor

Josef Urban

Josef Urban

Josef Urban je bývalý reprezentant ve sjezdu na divoké vodě. Narodil se v Zábřehu na Moravě a v Praze absolvoval Přírodovědeckou fakultu UK. Jeho literární autorská tvorba se prolíná s tvorbou filmovou. Jeho filmovým debutem se stal scénář k filmu Na vlastní nebezpečí (v režii Filipa Renče), kde do značné míry reflektoval svou profesionální dráhu vodáka a dobrodruha. Autorsky se ale podílel na mnoha dalších filmech, často jako scénárista a režisér – například Habermannův mlýn, 7 dní hříchu či Tenkrát v ráji.

Zobraziť profil autora